alu-felne-balaban

Politika privatnosti

Opšti uslovi kupovine

Poštovani kupci, posetom ili kupovinom na Internet prodavnici AlufelneBalaban.com prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. Auto Centar BALABAN zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime Internet prodavnice AlufelneBalaban.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge, a sve to na osnovu pristanka samog kupca/korisnika. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni naše internet prodavnice odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo Auto Centra BALABAN ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez naše prethodne saglasnosti. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na AlufelneBalaban.com smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Opisi i slike proizvoda

AlufelneBalaban.com nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće, kao i da stavi što verodostojnije fotografije artikala, međutim ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi sa proizvodom 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka.

Tehničko uputstvo za upotrebu pneumatika:

 • 1. Poštujte pravila i ostale propise, a naročito Pravilnik o uređajima i opremi vozila u drumskom saobraćaju,zasnovane na važećim zakonskim regulativama u Republici Srbiji (Sl.list 60/82).
 • 2. Pri kupovini pravilno izaberite pneumatiku. Uputstva, po pravilu, daje proizvođačvozila koji određuje dimenzijupneumatike, nosivost, kategoriju brzine, pritisak,dimenziju naplatka, itd..
 • 3. Pneumatiku mora da montira za to osposobljeno lice (u daljem tekstu »vulkanizer«). Pri montaži vulkanizermora da koristi odgovarajuće alate, a pre montaže mora da premaže obe noge pneumatike i naplatakodgovarajućim namenskim premazom. Pre montaže ventila kod pneumatika bez unutrašnje gume (tubeless),potrebno je da premaže i ventil.
 • 4. Vulkanizer uvek mora da montira pneumatike samona odgovarajuće,čiste i neoštećene naplatke. Pneumaticibez unutrašnje gume (tubeless), montiraju se samona naplatke predviđene za takvu montažu.
 • 5. Pri montaži novih pneumatika bez unutrašnje gume(tubeless) obavezna je zamena ventila. U nove pneumatikekoje moraju imati unutrašnju gumu (i štitnik), vulkanizer može da ugradi samo nove unutrašnje gume (ištitnike) propisanih dimenzija. Ventil, unutrašnjaguma i štitnik su podjednako važni za sigurnost i upotrebukao sama pneumatika i namenjeni su jednokratnoj upotrebi. To naročito važi za unutrašnje gume pošto seone rastežu i pri ponovnoj montaži se naboraju. Proizvođačne garantuje za oštećenja pneumatike koje suposledica defekta unutrašnje gume (i štitnika) drugog proizvođača.
 • 6. Pri montaži vulkanizer mora dinamički da izbalansira točkove i da to ponavlja svakih 5.000 – 7.000 km, a kod vrlo brzih vozila i ranije. Kod vrlo osetljivih vozila je potrebno dodatno balansiranje točkova na vozilu.
 • 7. Pneumatike napumpajte do pritiska propisanog odstrane proizvođača vozila. Kontrolišite pritisak svakih 14dana odnosno prema potrebi. Posebno upozoravamo da kontrolišete pritisak u pneumaticima na unutrašnjim pozicijama pri dvostrukoj montaži. Suviše nizak pritisak izaziva trajna, prvenstveno unutrašnja oštećenja pneumatike. Sa vrlo malim pritiskom ili bez pritiska u pneumatici ne smete voziti ni na kraća rastojanjačak i u slučaju defekta.
 • 8. Podaci o pritisku u pneumatiku važe ako se kontroliše hladan pneumatik. Za pneumatike za putnička vozila su potrebne sledeće korekcije:- ako u hitnim slučajevima treba da kontrolišete zagrejane pneumatike,ne ispuštajte vazduh jer pritisak mora biti za 0,2 do 0,3 bara viši od propisanog (koji važi za hladne pneumatike). Podesite pritisak prvom prilikom kad pneumatici budu hladni;- za vožnju na autoputu povećajte pritisak u pneumaticima za 0,2 bara iznad propisanog;- za vuču kamp prikolice (karavan) povećajte pritisak u pneumaticima na zadnjoj osovini za 0,5 bara.
 • 9. Zbog fizičkih i hemijskih procesa u pneumaticima oni vremenom propadaju, što utiče na njihovu upotrebljivost.Ovo važi i za neupotrebljavane ili malo upotrebljavane gume. Zato preporučujemo sledeće:- posle 6 godina upotrebljavajte samo gume koje su stalno bile u upotrebi u normalnim uslovima,- gume na karavan prikolicama zamenite posle 6, a najkasnije posle 8 godina,- rezervni točak sa pneumatikom starijom od 6 godina koristite samo u hitnim slučajevima.
 • 10. Što je više moguće izbegavajte oštre predmete, rubove, udarne jame,rupe i slične prepreke na putu. Ako ne možete da ih izbegnete, pređite preko njih minimalnom brzinom i pod pravim uglom.
 • 11. Da bi se gazeći sloj pneumatika ravnomerno i ujednačeno habao na svim točkovima, vozilo mora biti tehnički besprekorno. Naročito su važni reglaža trapa (optika), ležaji, amortizeri, opruge, upravljački mehanizam i kočioni sistem.
 • 12. Ako proizvođač vozila ne daje uputstva o zameni točkova radi ravnomernog habanja, preporučujemo da svakih 5.000 – 7.000 km zamenite pneumatike napred– nazad tako da ostanu na istoj strani odnosno da se okreću u istom smeru.
 • 13. Ako za vreme vožnje osetite da se auto jače trese, odmah se obratite serviseru (vulkanizeru)da utvrdi uzrok.14. Svi proizvodi koje trebaju da budu skladišteni u zatvorenom prostoru (bez direktne sunčeve svetlosti, da ne budu u blizini grejnih tela, da budu suvi, bez ulja, naftnih derivata i ostalih hemikalija i da ne budu u blizini mašina koje stvaraju iskre).

Plaćanje

Plaćanje se isključivo vrši pouzećem.

Dostava

Isporuka se vrši putem kurirske službe “AKS Express” d.o.o . Beograd – u roku od 3-5 radnih dana.