alu-felne-balaban

Kada je pravo vreme da se zimske gume zamene za letnje?

Kada dnevna temperatura tokom većeg dela dana ide preko 7°C, poželjno je preći na letnje gume. Prosečne temperature u Srbiji tokom dana prelaze 7°C već u martu (prosečna maksimalna dnevna temperatura tokom tog perioda je 13°C), i letnje gume mogu se koristiti sve do početka meseca novembra.

Ako se previše rano  postave letnje gume, lose će prijanjati na putu, a iznenadni sneg može učiniti vožnju veoma rizičnom. Sa druge strane, ako se kasno postave letnje gume, zimske gume će se ubrzano trošiti i potrošnja goriva će biti daleko veća nego da ste na vreme obavili zamenu pneumatika. Pravovremenom zamenom pneumatika produžavate im vek trajanja, a sebi smanjujete nepotrebne troškove.

Budući da se većina vozača pridržava ovih pravila i da se u servisima stvaraju gužve, preporučujemo da rezervišete svoj termin za zamenu guma u Autocentru Balaban Temerin i tako izbegnete nepotrebno čekanje. Ako niste sigurni da li su vam potrebne nove letnje gume, možete svratiti u servis kada ste u blizini, kako bismo vas posavetovali u vezi zamene guma i kako bismo poručili nove gume i istovremeno vam zakazali termin za zamenu.

Broj za zakazivanje je 063/11-46-400, adresa je: Čaki Lajoša 7a Temerin, a radno vreme servisa je:

Radnim danima 08-17h,

Subotom 08-13h.